Sfaturi practice pentru amenajarea unui living modern

Sezon după sezon moda impune noi tendințe, iar sfera design-ului interior nu este o excepție. Prin urmare în acest articol vă prezentăm principalele tendințe completate de idei și sfaturi pentru a decora un living modern.

Dacă tocmai ați început să vă gândiți la decorarea casei, iar inainte de toate pe lista dumneavoastră se află livingul, ar putea fi copleșitor să aranjați toate piesele împreună pentru obținerea unui întreg armonios și atrăgător. Trebuie să luați în considerare vopseaua pereților, tipul de mobiler, materialele pentru ferestre, podeaua și accesoriile. Vă recomandăm să vă alegeți un tip arhitectural care vi se potrivește , astfel vă va fi mult mai ușor pe durata întregii amenajări.

Amenajarea unei unui living open space cu zonă de living integrată poate parea un proces foarte complex.  Cu toate acestea, vă vom prezenta câteva idei și sfaturi pentru a organiza un living cu stil și eleganță.

Indiferent de zona din încăpere pe care o decorați, fie ca este vorba de covoare, perdele și draperii pentru ferestre sau mobilier, asigurați-vă că ați notat măsurătorile corecte ale acestora corelându-le cu dimensiunea spațiului în care doriți să le plasați. Nimeni nu le poate memora pe dinafară și o dublă verificare vă poate scuti de timp și efort irosit. În plus, vă recomandăm să apelați la serviciile unui specialist în domeniu, pentru a obține o amenajare cât mai aproape de ideal.  În cazul în care nu veți decora locuința sub îndrumarea acestuia, un ghid scris la care puteți reveni oricând, poate fi foarte necesar.

Desigur, regulile oferă îndrumări relevante, dar în cele din urmă trebuie să faceți ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. și spațiul de care dispuneți. Asigurați-vă că este cel mai plăcut pentru ochiul dvs. Acest aspect conteaza cel mai mult.

Livingul este probabil cea mai importanta cameră din casa atunci cand vine vorba de decorare. Este spațiul  în care ne primim oaspeții, familia și pe cei dragi, este locul în care familiile tind să petreacă cea mai mare parte a timpului împreună, după bucătărie.

Decorarea livingului dvs. ar trebui să vă reflecte preferințele, pasiunile și să se potrivească stilului dvs. de viață. Pornind de la niște reguli de bază, puteți obține o amenajare de vis, cu adevarat unică, conform necesitățiilor pe care le aveți.

Definiți pentru ce veți utiliza spațiul

Dacă doriți să vă asigurați că livingul dvs. va arăta grozav, vizualizați  ce vă doriți cel mai mult de la acest loc și cum ați dori să vă simți atunci când petreceți timpul acolo.

Înainte de a începe să decorăm o încăpere, indiferent de tipul ei, trebuie să decidem obiectivul camerei respective pe cât de clar posibil. Trebuie să conștientizăm pentru ce dorim să folosim living-ul nostru, în afară de faptul că ne putem relaxa în fața televizorului sau discuta cu prietenii sau familia. Hotărâți dacă veți integra de asemenea o zonă de dining sau o bucătarie open space, dacă veți crea o zonă specială de citit unde veți avea nevoie de mai multă lumină sau ce alte hobbyuri aveți, pentru care vreți să creați o zonă dedicată.

Poate veți dori să găzduiți petreceri sau diverse evenimente, în cazul acesta ați putea integra un bar cu scaune de bar. În această etapă vă va ajuta foarte mult să vă decideți asupra stilului sau a stilurilor arhitecturale pentru care optați, raportând-vă la stilul întregii locuințe. Luați în calcul atât interiorul cât și exteriorul în cazul unei  case și rețineți că este un spațiu foarte complex, care este recomandat să fie atât relaxant cât și folosit pentru socializare și divertisment.

 

Zonă de divertisment

Daca o vom folosi, printre altele, pentru a viziona la televizor, atunci este esențial să ne gândim unde vom amplasa televizorul, să stim unde s-ar potrivi fotoliile si canapeaua. Pe lângă posibilitatea de a viziona programe TV, fotoliile a trebui amplasate și orientate de așa manieră  pentru a putea purta confortabil o conversație. Canapelele modulare sunt o soluție excelentă pentru a crea zone adaptate nevoilor dvs., într-un mod estetic și dinamic. În apropierea canapelei și a fotoliilor nu uitați să pastrați loc pentru o masuță de cafea. De asemenea, puteți integra o bibliotecă pentru cărți sau câteva etajere pentru obiecte decorative, dacă este cazul.

Dispunerea Camerei

În general tendința este ca mobila din living să fie împinsă la margine și dispusă de-a lungul pereților. Dacă intenționați să găzduiți petreceri sau să dansați, atunci este o soluție foarte practică, care vi se va potrivi. Dacă doriți să puneți accentul pe zona de divertisment sau să încurajați conversația, atunci vă recomandăm să adunați mobile de lângă pereți și să creați zone de conversație intimă.

Aranjați fotoliile ca o extensie a zonei de dining

In aceasta fostă fabrică transformata într-o locuință, livingul și zona de dining sunt dipuse împreună. Canapeaua este o extensie a zonei de luat masa. Aceasta se află în centrul încăperii, înconjurată de canapele și fotolii.

Mobilierul pentru camera de zi


O problemă comună  de care majoritatea oamenilor se izbesc atunci când încep să amenajeze un  living este modul de dispunere a pieselor de mobilier. De multe ori se rezumă la o modalitate de amplasare simplistă, alegând să împingă canapeaua de un perete să îi alăture  două scaune  și o măsuță de cafea. Însă orânduirea pieselor de mobilier este ceva ce necesită puțin mai multă planificare. Exista consideratii importante, cum ar fi alegerea unui punct focal, crearea unor zone de conversatie si crearea unor circuite fluide.

Obiectele de artă

Pereții pustii sunt un semn al unei încăperi incomplete. Aceasta nu înseamnă că trebuie să umpleți fiecare centimetru pătrat, dar decorarea pereților și a spațiului cu piese de artă va da viață și personalitate livingului dvs . Termenul de artă este un termen controversat, mai ales în ceea ce privește arta contemporană.  Ceea ce o persoană consideră artă, poate fi radical diferit de ceea ce crede altcineva.

Cel mai bun lucru de făcut este să vă urmați instinctele când vine vorba de ceea ce vreți și ce va funcționa pentru livingul dvs. . Nu trebuie să va limitați doar la tablouri. Puteți integra o varietate largă de lucrări de artă, de la tablouri până la obiecte de design, instalații, sculpturi și picturi murale. Informați-vă cu privire la regulile de bază de construcție a unei compoziții și dați frâu liber imaginației.