3 Motive sa angajezi un Designer Interior

Design living open space

 

Investițiile imobiliare sunt, de departe, cele mai costisitoare pe care le vor face majoritatea oamenilor de-a lungul vieții. Fiecare leu cheltuit este o investiție nu doar în numerar, ci și în timp și energie. Din aceasta cauza, mulți proprietari se întreabă dacă este fiabil financiar sau chiar înțelept să angajezi un designer de interior.

Oricine are un buget realist ar trebui să angajeze un designer de interior, în mod ideal chiar la începutul unui proiect

„Aduceți un designer în echipa dumneavoastră mai devreme decât credeți, astfel încât să vă poată ghida din start spre varianta de amenajare castigatoare.


Se pare că serviciile de design interior ajung adesea să plătească singure. Iată mai multe motive pentru care folosirea unui designer de interior poate ajuta proprietarii să economisească bani.



1. TE AJUTA SA TE INCADREZI IN BUGET

Un bun designer de interior va ști cum să aloce cel mai bine fondurile, mai ales dacă nu există mult spațiu pentru flexibilitate. Este nevoie de un designer priceput care să cunoască peisajul resurselor.


De exemplu, atunci când mobilați o cameră de zi, o canapea de calitate superioară sau mai scumpă va fi întotdeauna o investiție mai înțeleaptă decât o masă laterală sau o lampă scumpă, deoarece o canapea suportă greul uzurii.

Designerii experimentați știu și cum să creeze un aspect similar într-o gamă de prețuri. „Când un client s-a luptat între două mese foarte frumoase pentru biblioteca lui într-o casă nouă”, spune Hoffman, „i-am spus că efectul final elegant al camerei nu ar avea de suferit deloc dacă ar opta pentru alternativa cu costuri mai mici. A ști când să te retragi și când să faci un pas este ceva pe care te poți baza pe un designer bun pentru a putea face pentru tine.”

2. Prevenirea greșelilor costisitoare

„Este ceva de spus pentru a măsura de două ori și a comanda o singură dată”, spune Kate Lester de la Kate Lester Interiors din Los Angeles. „Marja de eroare este redusă atunci când lucrați cu un designer, astfel încât investiția are mai multe șanse să producă un rezultat mai bun.”

Remedierea unei greșeli care poate fi prevenită poate ajunge să distrugă un buget. Un profesionist va recunoaște erorile înainte de a fi prea târziu. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care un designer ar trebui să fie angajat cât mai devreme într-un proiect.

„Odată am avut un proiect în care clienta noastră și-a amenajat insula bucătăriei și am observat că nu a lăsat suficient spațiu pentru ca mașina de spălat vase să se deschidă complet”, spune Lester.

Din fericire, ea a prins greșeala înainte de a fi construit ceva. „De atâtea ori clienții noștri fac greșeli în ceea ce privește dimensiunea și scara și stratificarea culorii și modelului. Timpul și energia necesare pentru a cumpăra, a încerca și apoi a returna tot ceea ce cumpără și care nu funcționează compensează în sine taxa noastră.”

3. Timpul inseamna bani

Aspectele de management de proiect ale unei renovări pot fi la fel de consumatoare de timp și frustrante. Este treaba unui designer de interior să preia acest lucru pentru clienții lor și să se asigure că totul merge bine. „Coordonăm totul cu vânzătorii, antreprenorii, arhitecții, artizanii și așa mai departe, astfel încât clientul să nu fie nevoit”, spune Amy Kartheiser, fondatoarea Amy Kartheiser Design. „Suntem disponibili pentru a răspunde la orice întrebări care apar, până la detalii și ne ocupăm de fiecare termen limită pe parcurs.”

Există, de asemenea, multe părți mobile ale unui proiect pe care proprietarii de case nu le pot anticipa întotdeauna, deoarece nu au experiență.

„Când vine vorba de orice formă de construcție, angajarea unui designer este o necesitate”,  „Un proiectant oferă unui antreprenor desene și elevații detaliate pentru a evita problemele cu instalațiile electrice sau sanitare în locul greșit și, prin urmare, proprietarul casei plătește o singură dată, în loc să plătească un antreprenor pentru a schimba totul.”